Prava lokacija za supanje

Supanje

Praktično vse oblike rekreacije na vodi so zelo odvisne od okolja, v katerem jih izvajamo. En faktor je že temperatura vode, ki postavlja omejitve za sproščeno plavanje in čofotanje, pa tudi za druge aktivnosti, pri katerih se lahko hitro zgodi, da se znajdemo v vodi. Nadalje gre pomisliti še na to, kako razburkana je vodna gladina – deroča reka je idealna za adrenalinski spust z raftom ali kajakom, ne pa toliko za sproščeno plavanje. Aktivnosti, pri katerih je treba veslati, postavljajo zelo raznolike zahteve glede okolja, tudi za supanje bo treba torej izbrati pravo lokacijo.

Veliko je odvisno od tega, kakšne aktivnosti načrtujemo in kakšno opremo imamo. Osnovni napihljiv sup za začetnike je namenjen uporabi na mirni vodi, je pa zelo stabilen in zanesljiv, tako da bo kos tudi nekoliko nemirni gladini. Ker pa so veslači na takšni opremi običajno še precej neizkušeni, se jim seveda priporoča kar se da mirna voda – idealna so jezera, pa tudi mirno morje ponuja čisto prijetno in pogosto še bistveno bolj zabavno izkušnjo.

Na morju lahko najdemo zelo raznolike razmere, skoraj v vsakem primeru pa te omogočajo zanimivo supanje. Ne vedno za začetnike, ki se na valovih ne bodo dobro znašli in bodo verjetno hitro obupali. Je pa nekoliko bolj živahna lokacija kot nalašč za tiste, ki namenoma lovijo takšne razmere in na valovih izvajajo razne akrobacije ali pa prirejajo tekmovanja s svojimi kolegi. Čeprav se napihljiv sup na velikih valovih večinoma ne obnese tako dobro kot druge deske za deskanje na vodi, vseeno ponuja obilo zabave in ogromno možnosti za nepozabno dopustovanje.

Napihljiv sup se bo morda dobro obnesel celo na kakšni reki, pogoj je seveda ta, da gre za dovolj miren tok in zadostno globino brez nepredvidljivih ovir. V tem primeru je lahko supanje idealna možnost za raziskovanje reke.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*