Kako skrbeti za napredno vrtnarsko opremo?

Stihl servis Trzin

Že dolgo ne vrtnarimo več (le) z ročnim orodjem. Uporabljamo vse bolj napredne naprave, ki delo bistveno olajšajo, a na drugi strani prinašajo tudi določeno tveganje. Vedno so namreč možne okvare in poškodbe, pa tudi dolgoročna obraba lahko omeji življenjsko dobo teh naprav. V najslabšem primeru se lahko zgodi, da nas oprema pusti na cedilu ravno sredi pomembnega dela. Vsekakor se splača poskrbeti vsaj za osnovno preventivo, da se to ne bi zgodilo.

Posebne pozornosti si zaslužijo napredne naprave, ki so kompleksnejše in težje za popravila. To je recimo robotska kosilnica, ki je ne bo enostavno popraviti. Nekatere znamke sicer ponujajo ugodne servisne pogoje, vseeno pa je robotska kosilnica gotovo oprema, ki je ne želimo redno popravljati, saj so takšni posegi dragi in zamudni. Namesto tega se lahko prepričamo, da je teren za košnjo kar najbolj urejen. Robotska kosilnica se navigira s pomočjo GPS signala in vgrajenih senzorjev glede na postavljene omejitve na vrtu, večinoma pa znajo napredni modeli prepoznavati številne ovire. Paziti je treba na pretirane naklone, neugodno podlago, ribnike, mostove in druge zahtevne površine.

Robotska kosilnica ni izpostavljena tako velikim obremenitvam kot kakšno ročno orodje. Motorne žage so bistveno bolj obremenjene in zahtevajo posebno skrb in reden servis. Posebej ugodne so s tega vidika priznane znamke, recimo Stihl. Servis Trzin sprejema te naprave in opravi tako vzdrževalne kot servisne posege, s tem pa zagotavlja najboljše zadovoljstvo z napravami. Poleg tega je Stihl servis Trzin zelo dostopen za vse mogoče uporabnike, tako za profesionalce kot za druge lastnike motornih žag te znamke, zato že iz tega razloga upravičuje obisk. Pooblaščeni serviser bo seveda najbolj koristil zahtevnim profesionalnim uporabnikom, ki pri delu v gozdu uporabljajo napredne in zmogljive motorne žage Stihl – servis Trzin je posebej ugoden prav za takšne uporabnike, ki bodo deležni odlične ponudbe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*